top of page

Workshopy a přednášky v Minimum Waste

Podzimní série eventů pro veřejnost v kavárně Minimum Waste na Petrském náměstí začala. Přijďte si k nám vytvořit udržitelný šatník, připravit cuketový relish nebo se něco dozvědět o LCA či o vodě v krajině.


Naše krásné prostory v samém centru Prahy nejsou pouze místem pro posezení u výborné kávy a skvělého jídla, ale jsou také prostorem eventovým. A my v Minimum Waste nejen že udržitelnost sami žijeme (nejen) v rámci našeho provozu, ale také chceme pomáhat k udržitelnému životu vám a šířit osvětu a know-how mezi širší veřejnost. Společně s našimi spřátelenými organizacemi a experty proto vždy ve čtvrtek v šest hodin v podvečer pořádáme workshopy a přednášky, kde se společně díváme na různé aspekty udržitelného způsobu života a fungování společnosti a často si také prakticky zkoušíme, jak mohou fungovat.



První podzimní event už máme úspěšně za sebou. Pozvali jsme k nám Veroniku z upcyklační (nejen) knihařské dílny Reformát. Ta nám povyprávěla o své práci a o tom, jak v dílně upcyklují nevyužitý papír i jiné materiály. Následovala praktická část workshopu – každý účastník si ze starých plakátů, novin, map a dalšího papíru vyrobil krásný upcyklovaný zápisník.


Co je to upcyklace? Veronika z Reformátu nám také vysvětlila, jaký je rozdíl mezi upcyklací a recyklací. Upcyklace využívá již nepotřebné materiály k výrobě nových produktů bez potřeby vstupu nových surovin a energie. Naopak recyklace zpracovává suroviny, které se již staly odpadem, a spotřebovává často velké množství vody, elektřiny nebo nových, neodpadních surovin. Upcyklace je je tedy šetrnější k životnímu prostředí a takové nakládání s již jednou využitým materiálem má pro společnost mnohem vyšší hodnotu.

Atmosféra akce byla tak příjemná, že se nám večer ani nechtělo skončit, a tak už se moc těšíme na další eventy. Pokračujeme už třetí zářijový týden a zatím máme potvrzené tyto akce:

Přednášet a školit budou návrhářka, stylistka a módní koučka Kamila Vodochodská, prof. Vladimír Kočí z Fakulty technologie ochrany prostředí VŠCHT nebo zástupci organizací Zachraň jídlo a H2ospodář.


Vyberte si akci, která vám nejvíce sedí nebo k nám choďte pravidelně každý čtvrteční podvečer, vstupenky najdete tady. Pokud vás zaujalo téma udržitelného šatníku a chcete opravdu proměnit svůj osobní módní styl, pořiďte si vstupenky na celý kurz s Kamilou Vodochodskou ve zvýhodněném balíčku a užijte si čtyři workshopy za cenu tří.

Těšíme se na vás!


bottom of page