top of page

Zrnkovou kávu prodáváme bez odpadu

Připravujete si kafe i sami doma, když pro něj výjimečně zrovna nejdete k nám do kavárny? Pak vězte, že nabízíme výběrovou zrnkovou kávu i na doma. A nebyli bychom to my, kdyby to nebylo bezobalově.

Základem je kvalita

Věříme, že i domácí příprava kávy si zaslouží tu nejvyšší kvalitu. Proto k prodeji domů nabízíme přesně stejné druhy kávy, se kterými my pracujeme a vy si je vychutnáváte u nás v kavárně. Spolupracujeme s několika lokálními pražírnami, jako je Beansmith's, Dos Mundos nebo Fair & Bio, abychom vám mohli nabídnout širokou paletu odrůd, chutí a aromat.


Revoluce v minimalizaci odpadu

Jestli nás už trochu znáte, asi tušíte, že si kávu od nás neodnesete v plastovém ani jiném jednorázovém balení. Abyste si mohli vychutnat skvělou kávu a zároveň zachránit svět před vznikem dalšího kusu odpadu, nasypeme vám ji přímo z našich MiWa kapslí.


MiWa kapsle jsou stěžejní součástí revolučního systému pro bezobalovou distribuci a prodej zboží. Jsou umístěny ve stěně nebo také prodejním modulu, ten se v naší kavárně nachází za barem. Naše spřátelené pražírny nám kapsle rovnou u nich plní, my je dovezeme do kavárny, zasadíme do stěny a můžeme sypat. Buď nám do mlýnku, nebo vám domů. Takhle jednoduché je distribuovat potraviny bez jednorázových obalů. A rozhodně to nemusí být jenom kafe.

A v čem že si zrnkovou kávu odnesete? Ideálně přímo ve vámi donesené nádobě – takové řešení je samozřejmě nejvíce udržitelné. Pokud žádnou s sebou nemáte, dostanete za třicetikorunovou zálohu naši vlastní. Naše nádoby jsme hygienicky vyčistili a otevřeme je poprvé až těsně před nasypáním zrn. S jednou nádobou si můžete pro kafe chodit opakovaně pořád dokola. Doma doporučujeme kávu raději přesypat do něčeho neprůsvitného, naše nádoby se svou lehkostí a kompaktností skvěle hodí jako transportní opakovaně použitelný obal. A když už vás omrzí a vrátíte nám ji, dostanete svých 30 korun zpět a my nádobu opět vyčistíme a zapečetíme. Nabízíme je ve třech velikostech, takže si můžete nechat kávy nasypat přesně tolik, kolik si budete přát.


Způsoby přípravy

Možná si teď říkáte, že nemáte doma drahý kávovar, abyste si v něm skvělou kávu připravili. Nemusíte se bát, prodáváme kávu vhodnou pro rozličné způsoby její přípravy. Rádi vám poradíme a pokud si budete přát, nameleme přesně na hrubost, kterou budete potřebovat. A pokud ještě nějaké to vybavení pro domácí přípravu kávy potřebujete pořídit, podívejte se do našeho e-shopu, kde pro vás nově rozšiřujeme právě tento sortiment. Sledujte nás, nové produkty budeme postupně přidávat tak, aby si vybral začátečník i zkušený kávový nadšenec.

Sedlina není odpad

A konečně, až si kávu doma jakýmkoliv způsobem připravíte a vychutnáte, nenechávejte kávovou sedlinu zbytečně končit v koši! Není to totiž zdaleka bezcenný odpad, ale hodnotný vedlejší produkt, který má mnoho využití. Použijte sedlinu jako peeling na pleť, přidejte ji do zeminy jako hnojivo pro pokojovky i na zahrádku, nebo ji zkompostujte – např. žížaly ve vermikompostéru ji mají velmi rády a vytváří jim ideální prostředí k množení. Jen pamatujte, že pokud chcete sedlinu skladovat delší dobu, je dobré ji nejprve vysušit, aby se v ní nevyvinuly plísně.

Budeme se těšit, pokud se stavíte podívat se na naši aktuální nabídku, vyberete si kávu přesně pro vás a připojíte se tak k naší snaze o udržitelnější budoucnost.



bottom of page