top of page

Kdo vyhraje letošní E.ON Energy Globe?

V roce 2018 vyhrála ocenění E.ON Energy Globe naše mateřská MIWA se systémem bezobalového nakupování, který teď u nás v Minimum Waste kavárně používáme každý den pro prodej skvělé výběrové kávy.

Jakému udržitelnému projektu pomůže tato ekosoutěž k růstu letos? Vítěze se dozvíme v sobotu 9. září na E.ON Ekofestivalu v Kasárnách Karlín. Přijďte si sem rozšířit obzory poslechem rozhovorů s inspirativními osobnostmi, návštěvou stage s technologickými vymoženostmi či různými workshopy. Dozvíte se něco o klimatické změně či pěstování microgreens, ale můžete se také třeba zúčastnit workshopu skateboardingu s Maximem Habancem.

Moc nás těší, že mezi letošními finalisty je i aquaponická farma Rybí zahrada, se kterou dlouhodobě spolupracujeme a jejich úžasné microgreens, saláty a ryby mají důležité místo v našem menu. Svá želízka v ohni mají ale kromě udržitelného zemědělství i energeticky soběstačné vzdělávání (projekt Archimedes, škola Českobrodská), hra o záchraně planety (Beecarbonize), revoluce v odpadovém hospodářství (Cyrkl) a cirkulární móda (NIL Textile). Hraje se o hodně, kromě různých cen od partnerů získá absolutní vítěz celých 500 000 korun!

A pokud si od řešení budoucnosti planety, workshopů a rozhovorů budete chtít také odpočinout, jistě vás potěší koncerty i stánky s výborným jídlem, které budou také součástí festivalu. Těšit se můžete např. na kapely Tata Bojs nebo We Are Domi.


A jak se na festival nejlépe dopravit? Auto nechte doma – přijeďte sem na Rekole. Jízdu budete mít zdarma, stejně jako vstup na celý festival.




bottom of page