top of page

Jedna lahev na cesty i do práce

Jedním z produktů na našem udržitelném e-shopu Minimum Waste je opakovaně použitelná lahev na vodu a jiné nápoje od značky Lurch. Právě tu používá naše kolegyně Eva a v rozhovoru mi povyprávěla, jak je s ní spokojená.


Evo, kde a jak lahev používáš?

Lahvičku jsem pořádně otestovala na dovolené v Itálii, kde jsem ji nosila pořád u sebe – na pláži, při procházkách po historických uličkách i při projížďkách na kole. Tam jsem si ji zamilovala tolik, že ji teď používám i každý den v práci.

Jaká je podle Tebe na lahvi ta nejlepší věc?

Tak určitě design. Miluju tu barvu a na pláži i na pracovním stole vypadá skvěle. Díky elegantnímu vzhledu ji můžu brát i na důležité pracovní schůzky.

Vešla se Ti na cestách do batohu?

Dokonce i do kabelky! Lahev je velmi skladná, má příjemnou velikost. A objem 0,5 litru je tak akorát.


Není lahev pro kabelku moc těžká?

Právě že ne. Prázdná váží myslím nějakých 250 gramů, což je jenom o něco více než můj telefon.

Co těsnění?

Vidíš, nad tím mě ani nenapadlo přemýšlet. Což tedy znamená, že jsem s ním nikdy neměla problém a že těsní tak, jak má.

Výrobce uvádí, že lahev prý udrží teplotu až 12 hodin. Můžeš to potvrdit?

To jsem právě na rozpálené italské pláži hodně ocenila – voda v lahvičce vydržela studená i celý den! Takže ano, potvrzuji. A v tom horku jsem si i na obyčejné vodě moc pochutnala, když byla stále vychlazená.

 

Parametry testované verze

Objem: 500 ml

Hmotnost: 264 g

Výška: 24 cm

Průměr: 6,5 cm

Materiál: nerezová ocel

Design a výroba v: Německu

Cena: 450,-

 

Náš e-shop je zaměřený na udržitelnost. Opakovaně použitelné lahve jsou tak pro nás důležitým produktem, který pomáhá našim zákazníkům předcházet odpadu vzniklému nákupem jednorázových plastových lahví. Je tenhle aspekt pro Tebe důležitý?

Samozřejmě, to je pro mě tak jasná věc, že mě ani nenapadlo ji zmiňovat. Navíc člověk ušetří kromě odpadu i peníze. Na dovolené jsem si lahev často doplňovala zdarma z veřejných fontánek, které jsou v Itálii docela rozšířené.

To je pravda. Dokážeš odhadnout, kolik PET lahví s opakovaně použitelnou lahví ušetříš?

To je dobrá otázka! V Itálii bylo opravdu vedro, takže jsem si ji doplňovala minimálně třikrát denně. Což znamená, že kdybych si pokaždé kupovala novou PETku, za celou několikadenní dovolenou bych jich koupila tak aspoň 15 až 20. A v práci by to byly tři další každý den.

Německá firma Lurch, která lahve vyrábí, tvrdí, že díky kvalitnímu zpracování a nadčasovému designu jejich produkty vydrží generace. Je jasné, že to my teď nevyzkoušíme, přijde Ti to ale reálné?

Co se týče designu, tak určitě. Myslím, že tahle elegance a jednoduchost nevyjde z módy nikdy. A ohledně zpracování můžeme jenom hádat, pravda ale je, že nerezový materiál lahve působí opravdu bytelně.

Díky za sdílení Tvých zkušeností!

Rádo se stalo.


bottom of page